Categorieën
Artikelen

Energie is energie, dus waarom teveel betalen?

Voor energieleveranciers zijn slapende klanten perfecte klanten, slapende klanten klagen niet en de maandelijkse rekening wordt elke maand netjes en op tijd voldaan zonder dat de energieleverancier zich van zijn beste kant hoeft te laten zien. Maar gelukkig worden steeds meer mensen wakker waardoor ook energieleveranciers weer aan de bak moeten met het aanbieden van scherpe tarieven en aanbiedingen. Wilt u hier ook van profiteren? Vergelijk dan vandaag nog alle energieleveranciers en vindt de meest voordelige energieleverancier voor u!

Energieleveranciers vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

Het vergelijken van energieleveranciers is tegenwoordig kinderlijk eenvoudig door het gebruik van vergelijkingssites waarop je geheel gratis, gemakkelijk en binnen enkele minuten de voor jou goedkoopste energieleverancier kunt vinden! Hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Een vergelijkingssite is een handige online tool die door middel van de door jou ingevulde gegevens automatisch alle in jouw woonplaats beschikbare energieleveranciers nagaat om de energieleverancier te vinden die het beste past bij jouw energieverbruik. De benodigde gegevens bestaan uit je straatnaam, huisnummer, postcode, woonplaats en je jaarlijkse gas- en elektriciteitsverbruik. Je jaarlijkse gas- en elektriciteitsverbruik is terug te vinden op je jaarlijkse elektriciteitsnota en in dit gedigitaliseerde tijdperk meestal ook in je persoonlijke digitale domein van je huidige energieleverancier. In het geval dat je bij de uitvoering van de vergelijking toch even niet de beschikking hebt over de gegevens met betrekking tot de hoogte van je jaarlijkse gas- en elektriciteitsverbruik dan kan je de vergelijkingssite een betrouwbare schatting van je jaarlijkse gas- en elektriciteitsverbruik laten maken op basis van de samenstelling van je huishouden.

Maak een traditie van energievergelijking!

Ondanks dat het regelmatig vergelijken van energieleveranciers zeer veel voordeel oplevert, hebben de meeste mensen dit nog nooit gedaan. Maar wat is eigenlijk het meest logische moment om energieleveranciers te gaan vergelijken? Het meest gebruikelijke moment om over te gaan tot het vergelijken van energieleveranciers is enkele maanden tot enkele weken voordat uw huidige contract afloopt. Zodoende voorkomt u dat u het hogere variabele energietarief van uw huidige energieleverancier moet gaan betalen en kunt u daarnaast optimaal gebruikmaken van eventuele overstapbonussen die de meeste energieleveranciers aanbieden aan nieuwe klanten.

Overstappen is eenvoudig met de handige overstapservice!

Dankzij de zogenaamde ‘overstapservice’ is overstappen tegenwoordig zo gepiept. Je nieuwe energieleverancier is namelijk verantwoordelijk voor de beëindiging van je oude contract bij je oude energieleverancier en zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat de transitie van je oude naar je nieuwe energieleverancier geheel geruisloos aan je voorbijgaat! Door deze handige overstapservice hoeft het overstappen van de ene naar de andere energieleverancier jou dus vrijwel geen tijd en kopzorgen meer te kosten waardoor jij dus ook waardevolle tijd bespaart die je vervolgens kan besteden aan de dingen die er echt toe doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *