Verzekering lening

Als u een lening afsluit dan wordt u vaak gevraagd of u een verzekering wilt afsluiten zodat u verzekerd bent dat de lening wordt terugbetaald. Dit is niet verplicht maar soms laat een adviseur u dit wel denken dat het verplicht is. Als een adviseur u verteld dat een verzekering verplicht is dan bent u niet verplicht om de verzekering af te sluiten bij dezelfde partij. Het kan verstandig zijn om uzelf te beschermen tegen risico’s waardoor u de lening niet meer kunt betalen.

Voordelen verzekering lening
Als u geld leent dan moet het geld ook terugbetaald worden. U kunt tussentijds werkloos worden of arbeidsongeschikt raken maar ook in deze situaties wordt er geen uitzondering gemaakt. U bent verplicht om de lening hoe dan ook af te lossen. Een verzekering kan ervoor zorgen dat u zeker weet dat de lening wordt afbetaald.

Als u werkloos raakt en uw inkomen sterk daalt dan zorgt de verzekering ervoor dat de lening betaald wordt. U wilt immers niet dat uw nabestaanden met de lasten komen te zitten terwijl u de lusten van de lening hebt gehad. Of een verzekering verstandig is hangt van uw eigen situatie af. U moet de risico’s goed beoordelen en een overwogen keuze maken om wel of geen verzekering af te sluiten.