Categorieën
Artikelen

Waarom lenen?

Veel mensen vragen zich af waarom iemand nog geld zou lenen met als die problemen dat het kan veroorzaken. Het kan echter voorkomen dat er geen andere optie is dan een lening afsluiten. Als u geen geld gespaard hebt of niet genoeg maar toch iets nodig hebt waar u niet zonder kan dan is een lening soms het laatste redmiddel. Denk bijvoorbeeld aan een operatie dat niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar maar wel noodzakelijk is voor uw gezondheid.

Doel van geld lenen
Er zijn veel verschillende doeleinden voor een lening maar een auto, boot of motor is de meest favoriete keuze voor mensen die een lening afsluiten. Als u de aankoop goed verzekerd en rekening houdt met de levensduur van de aankoop dat kunt u de looptijd van de lening hierop afstemmen. Zo weet u zeker dat u niet nog steeds moet betalen voor een product dat er lang niet meer is. Zorg er voor dat u de aankoop goed verzekerd zodat u er net zo lang van kunt genieten als u moet aflossen op de lening.

Verschil met sparen
Sparen is natuurlijk een betere optie dan geld lenen maar niet iedereen heeft genoeg gespaard om een aankoop te kunnen doen. Een lening betekent nu de lusten en later de lasten. Als u er zeker van bent dat u aan de betalingsverplichting kunt voldoen dan hoeft geld lenen nog niet eens zo’n slechte optie te zijn. U betaalt echter wel rente over de lening, met sparen ontvangt u juist rente. De rente is het enige verschil tussen sparen en lening waardoor het goedkoper is om te sparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *