Snel geld lenen

Tegenwoordig kan iedereen simpel, snel en doeltreffend geld lenen via het internet. Online geld lenen is sneller dan een lening afsluiten via de normale manieren waarbij u fysiek contact heeft met iemand van de bank of een onafhankelijke kredietadviseur. Via het internet kunnen kredieten snel op verschillende punten vergeleken worden, lening offertes aangevraagd worden en aanvragen ingediend worden. Hierdoor hoeft het vaak niet langer dan een week te duren voordat u daadwerkelijk een lening heeft.

Vergelijken van aanbieders van snel geld lenen
Er zijn diverse websites die kredieten aanbieden of waarop u kredieten met elkaar kunt vergelijken. Via een online aanvraag ziet u meteen of u de lening voor het gewenste bedrag kunt afsluiten, gezien uw privé omstandigheden. Die privé omstandigheden wordt bepaald door persoonlijke gegevens, uw jaarinkomen en uitgaven en uw voorkeuren (gewenst leenbedrag, doel van het krediet, gewenste looptijd). Tevens wordt gekeken naar een mogelijke Bureau Krediet Registratie notering waarmee uw betalingsverleden ingezien kan worden. De aanbieder van de lening weet zo meteen of u de lening terug kunt betalen. Nadat de aanvraag is gedaan, kunt u lening offertes aanvragen met de voorwaarden van het krediet.

U kunt via verschillende websites lening offertes van kredieten aanvragen, die u vaak meteen per e-mail krijgt. Daarin ziet u meteen wat de aanbieding is en onder welke voorwaarden u de lening aangaat. In de lening offerte staat de rente genoemd, de looptijd van de lening en wat u per maand aan aflossing betaalt.

Minilening aanvragen
Dankzij het internet kunt u snel lening offertes aanvragen, kredietverstrekkers vergelijken en tevens online uw lening afsluiten bij banken en kredietverstrekkers. U heeft uw geld vaak snel op uw rekening staan. Een manier van snel geld lenen via het internet is het aanvragen van een minilening of minikrediet. Een minilening is een lening die u binnen een paar minuten online of per sms aanvraagt bij de aanbieder. Bij een minilening gaat het om bedragen onder de €1000,-. U hebt het geld vaak binnen 24 uur op uw rekening staan.

De terugbetaal periode is korter en de rente hoger
Daartegenover staat dat u het geleende bedrag meestal binnen een maand moet terugbetalen. Lukt dit niet, dan betaalt u een vrij hoge rente. Voor het aanvragen van een minilening kunt u de informatie die nodig is, zoals legitimatie, per e-mail naar de aanbieder versturen. Een minilening levert geen registratie bij het Bureau Krediet Registratie op. Er wordt immers niet voldaan aan de voorwaarde van drie maanden looptijd. Doordat uw aanvraag van de lening niet getoetst hoeft te worden bij het Bureau Krediet Registratie, wordt de aanvraagprocedure aanmerkelijk verkort.