Leningen

Er zijn veel verschillende lening met ieder een eigen insteek. Zo moet u normaal gesproken bij een lening direct vanaf het begin aflossen waar het bij een andere lening mogelijk is dat u helemaal niets aflost. Een lening afsluiten is maatwerk waardoor het mogelijk is dat u zelfs een combinatie tussen twee leningen kunt kiezen. Zo kunt u de voordelen van de leningen combineren zodat de lening beter bij uw wensen en financiƫle situatie past.

Meest populaire leningen
Er zijn honderden soorten leningen maar allen zijn ze afgeleid van de twee basisvormen van een consumptief krediet; de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en veel duidelijk met betrekking tot het verloop van de lening. Het doorlopend krediet heeft echter geen vaste looptijd en meer flexibiliteit. Van oorsprong zijn dit de twee leningen die het meest gebruikt worden.

Andere opkomende leningen
Er zijn leningen die in populariteit toenemen zoals de aflossingsvrije lening. Bij een aflossingsvrije lening hoeft u in de beginperiode niets af te lossen. Deze periode wordt vastgelegd in het contract. Het gaat meestal om de eerste vijf jaar. Na deze vijf jaar kunt u ervoor kiezen om te beginnen met af te lossen maar u kunt ook een hernieuwde aflossingsvrije periode aanvragen. Als u begint met aflossen dan gaat de lening meestal over in een doorlopend krediet.