Lening oversluiten

U hebt meer dan een lening bij verschillende banken? Dan is het goed mogelijk dat u niet duidelijk zicht hebt op wat de openstaande schuld is en hoeveel u exact moet betalen en aflossen. Hiernaast zijn meerdere leningen meestal duurder dan één lening. Eén lening in plaats van meerdere lening is vaak goedkoper omdat de rente lager is bij een grotere lening. Leningen oversluiten tot een grote lening kan u veel geld besparen.

Verantwoord geld lenen
Als u besluit om de lening over te sluiten dan wordt er opnieuw naar uw situatie gekeken. Is het inkomen veranderd of zijn er andere persoonlijke zaken gewijzigd? De kredietverstrekker zal u hier naar vragen zodat men er zeker van is dat u de lasten van de lening nog kunt dragen. Ook wanneer u de lening wilt verhogen dan wordt er opnieuw bekeken wat uw kredietlimiet is. Door een berekening te maken met de huidige gegevens komt men tot een bedrag dat u maximaal kunt lenen. U kunt de lening dan verhogen tot de kredietlimiet.

Dezelfde maandlasten maar meer lenen
Doordat u een grote lening hebt is het zo dat u minder rente betaald over de lening. Uw maandlasten worden hier lager door met een gelijke looptijd. Doordat de maandlasten omlaag gaan houdt u iedere maand meer geld over. Het is ook mogelijk dat u de maandlasten gelijk houdt en de lening verhoogd. U kunt dan opnieuw over een extra bedrag beschikken. Houdt er wel rekening mee dat de totale schuld hierdoor hoger wordt en nog steeds in het geheel moet worden afgelost.