Maximale lening

U wilt weten hoeveel lening u kunt krijgen zodat u weet of u kunt kopen wat u in gedachten hebt. Wilt u bijvoorbeeld een nieuwe auto van 30.000 euro kopen met een financiering dan moet u wel genoeg kunnen lenen. Als u de maximale lening weet dat u zou kunnen krijgen kunt u op zoek naar een auto binnen deze prijsklasse. Het is dan ook verstandig om eerst te kijken wat de maximale lening is en daarna pas naar een auto.

Berekenen
Hoeveel u kunt lenen kunt hangt van verschillende factoren af. Het meest belangrijke is uw inkomen en wat u maandelijks netto overhoudt. Als u niets overhoud dan is een lening niet verantwoord. Er zijn al veel mensen in de problemen gekomen met een lening en dat is iets wat niemand wil; u niet en de kredietverstrekker ook niet. Het is daarom belangrijk dat u weet wat u doet en niet te veel geld leent.

Maandlasten
Als u een lening afsluit dan worden uw maandlasten hoger. U moet immers de lening terugbetalen en vaak moet dit per maand. Maandelijks hebt u uw eigen vaste lasten maar er komt dan ook rente en aflossing van de lening bij. Hier moet u goed rekening mee houden voor u een lening aanvraagt. Het is belangrijk dat u de hogere maandlasten kunt dragen. U wilt immers niet in betalingsproblemen raken als u meer leent dan goed voor u is.