Autokrediet

Je hebt een auto op het oog maar je weet niet welke lening daar het beste bij past? Dan is een autokrediet uitstekend geschikt. Een auto aanschaffen op aflossing wordt door veel personen afgeraden maar het kan toch erg handig zijn als je niet genoeg geld op je bankrekening hebt staan. De keuze om het wel of niet te doen is persoonsgebonden en niemand kan oordelen op de keuze die je maakt.

Auto kopen op aflossing
Een auto aanschaffen op aflossing een stuk ongunstiger, en een dure oplossing, in vergelijking met overige kredieten. In de meeste gevallen ben je veel voordeliger uit als je een persoonlijke lening afsluit voor de auto. Je hoeft het bedrag niet meteen te betalen maar je betaalt het later, in termijnen of in één keer.

De kredietlimiet bij een autokrediet
Samen met de garagehouder spreek je een bedrag af hoeveel je maximaal kunt lenen, bij overige kredieten bekend als de kredietlimiet, om zo te kijken of de auto die je graag wilt betaalbaar is. Er wordt dan gekeken naar het totale financiële plaatje. De rente bij een autokrediet is vaak hoger dan de rente die een bank of kredietverstrekker vraagt voor een lening.