Lening afsluiten

Een lening afsluiten voor doeleinden naar eigen keuze is vaak snel gemakkelijk te doen. Op vele verschillende manieren is het mogelijk om een lening af te sluiten zoals bijvoorbeeld via het internet. U kunt natuurlijk tevens kiezen voor een doorlopend krediet als dat makkelijker is voor u of beter past bij uw persoonlijke situatie. U kunt via het internet snel en eenvoudig een lening of krediet afsluiten. Tevens kunt u naar uw eigen bank gaan om een lening of krediet af te sluiten. Daarnaast is het tevens mogelijk om een lening of krediet af te sluiten bij een assurantietussenpersoon of intermediair. Het dient dan wel een verzekeringskantoor te zijn dat naast verzekeringen tevens een lening kan afsluiten. Dat kan niet ieder verzekeringskantoor. Er moet een contract zijn met een bank om een lening af te mogen sluiten in naam van de bank of kredietverstrekker.

Vergelijken van de kredietverstrekkers
Het voordeel van een assurantietussenpersoon is dat deze tevens leningen en kredieten van verschillende banken en kredietverstrekkers met elkaar kan vergelijken. In tegenstelling tot een reguliere bankinstelling is dit dus wel mogelijk bij een intermediair. Op het internet kunt u zelf al een goede voorbereiding maken door dit werk te gaan doen. Het nadeel van het internet is dat u geen gedegen en goed advies krijgt zoals u dat wel ontvangt van een intermediair. Een tussenpersoon die veel kredieten afsluit, of zich heeft gespecialiseerd in leningen, kan u met zijn vakkennis en ervaring deskundig helpen om voor het beste krediet te kiezen.

Afsluiten kan goedkoper zijn door een assurantietussenpersoon
Ook kan een assurantietussenpersoon mogelijk zorgen dat u door het volume dat de assurantietussenpersoon aan leningen heeft bemiddelt tevens een extra korting krijgt. Een assurantie tussen persoon met leningen kan dus zijn meerwaarde aan u bieden door zijn kennis, het contact met verschillende kredietverstrekkers en tevens door mogelijke extra kortingen die hij of zij kan bedingen bij het afsluiten van uw persoonlijke lening of doorlopend krediet.