Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een lening waarbij je boetevrij kunt aflossen en steeds weer kunt opnemen. Bij deze lening is het mogelijk om het bedrag dat je geleend hebt steeds weer in zijn geheel of gedeeltelijk op te nemen tot aan het bedrag dat je met de kredietverstrekker hebt afgesproken. Er zal rente in rekening worden gebracht over het openstaande saldo.

Geen vaste aflosperiode
Bij een doorlopend krediet wordt er doorgaans geen periode, waarbinnen het doorlopend krediet moet worden terugbetaald, afgesproken. Je kunt dus uiterst flexibel op het doorlopend krediet blijven aflossen en geld opnemen als je maar wil. Vooraf weet je dus niet hoe het verloop van het doorlopend krediet zal zijn.

Een buffer voor als er geld nodig is
Als je altijd wat geld achter de hand wil hebben, heb je met een doorlopend krediet altijd een financiƫle buffer voor de momenten dat je het goed kunt gebruiken. Je betaalt hiervoor elke maand een stukje aflossing en uiteraard tevens de rente. Door de aflossing veranderd de aflosperiode van het doorlopend krediet continu. De periode veranderd namelijk weer als je wat geld zult opnemen of weer aflost op het krediet.

Als je niet altijd vast wilt zitten aan deze financiƫle verplichting, dan zal je steeds moeten aflossen op het doorlopend krediet en elke maand op tijd betalen. Als je dit niet doet zal de schuld blijven staan. Het is dus van belang dat je op tijd de lening afbetaald.