Goedkoop lenen

Hedendaags adverteren erg veel kredietverstrekkers met lage rentes. Zo is de rente bijvoorbeeld 2% lager dan bij de bank. Wat de kredietverstrekkers bij het adverteren ‘vergeten’ te melden, is dat de genoemde rente een actierente betreft. Deze startrente geldt in veel gevallen slechts een of twee maanden. Na die tijd betaalt u een hogere rente. Voordelig geld lenen hoeft dus niet altijd werkelijk voordelig te zijn.

De maandelijkse lasten
Er zijn om deze reden een aantal zaken waar u goed op moet letten. Eén daarvan is de maandelijkse aflossing en looptijd van het krediet. Een lage rente tegen een langere looptijd hoeft niet voordeliger te zijn dan een hogere rente tegen een kortere looptijd. Hoewel een lage rente leuk is, moet u deze rente wel afzetten tegen de looptijd van het krediet. Bij een goedkope lening is tevens vaak een (extra) verzekering onderdeel van het krediet. In de meeste gevallen betreft het een zogenaamde overlijdensrisicoverzekering. U betaalt extra voor deze verzekering, bovenop de rente voor het krediet. Een dergelijke extra verzekering kan bij veel goedkope kredieten verplicht zijn.

Het adverteren met een actierente
Veel kredietverstrekkers van kredieten adverteren met lage rentes. In veel gevallen betreft het slechts een actierente die later een variabele rente blijkt te zijn, waardoor u na verloop van tijd een hogere rente betaald dan waarmee geadverteerd werd. Tevens adverteren veel kredietverstrekkers met lokkertjes. Zo kunt u zogenaamde gratis cadeaus ontvangen (camera, koffiezetapparaat) die helemaal niet gratis zijn. Een kredietverstrekker kan het cadeau terugverdienen door een hogere rente, afsluitprovisie of overlijdensrisicodekking voor de lening te rekenen.

Goedkoop geld lenen kan vandaag de dag via het minikrediet of minilening. U leent dan een bedrag onder €1000 en betaalt het binnen een maand terug. Dit is vooral handig als u binnen korte tijd een klein bedrag nodig heeft en het geld heeft om snel terug te betalen. Het minikrediet hoeft echter niet zo voordelig te zijn als word geadverteerd. De rente kan vrij hoog zijn of u betaalt hoge boetes als u de lening niet binnen de looptijd terug betaalt.