Zakelijke lening

Een zakelijke lening is handig als een ondernemer een financiering voor zijn bedrijf nodig heeft. Op die manier financiert hij langlopende investeringen voor de onderneming. Het is mogelijk te kiezen voor een zakelijke lening of zakelijk krediet. In dit geval gaat het om een zakelijke lening. Dat betekent dat men in één keer het volledig leenbedrag op je rekening gestort krijgt. Dit bedrag moet dan binnen een vaste looptijd worden terugbetaald, met rente. Bij een zakelijke lening staat de rente meestal vast.

Over een zakelijke lening

Tijdens de looptijd van de zakelijke lening blijft het maandbedrag steeds hetzelfde. Zo weet de afnemer van de zakelijke lening altijd hoeveel hij per maand moet betalen. De openstaande lening wordt dus per maand verder afgebouwd. Er zijn verschillende situaties denkbaar waarbij een zakelijke lening een uitkomst kan zijn.

Zo heeft de ondernemer met een zakelijke lening zekerheid voor het bedrijf. Bovendien is de rente vast. De rente van een zakelijke lening is doorgaans afhankelijk van de looptijd en ligt tussen de 3 en 8 procent. Wanneer het goed gaat met de onderneming, is het meestal mogelijk om kosteloos extra af te lossen. Over het algemeen worden er wel afsluitkosten berekend. Dit is een vergoeding voor het afsluiten van de lening. Het gaat om een klein percentage van de volledige lening.

Wanneer kiezen voor een zakelijke lening?

Een zakelijke lening is om meerdere reden zeer geschikt voor ondernemers. Bijvoorbeeld wanneer de ondernemer zijn of haar bedrijf verder uit wil breiden. Een manier om dit te doen is door meer te investeren in machines of personeel. Een investering is bij iedere onderneming onvermijdelijk. Een zakelijke lening is bijvoorbeeld een uitkomst om bedrijfsmiddelen te financieren. Met een zakelijke lening is het dus mogelijk om een éénmalig uitgave of een langlopende investering te financieren. Denk aan de vaste activa als inventaris en voertuigen, of andere doeleinden zoals het betalen van debiteuren, innoveren of het ontwikkelen van een product.

Voor het afsluiten voor een zakelijke lening geldt er meestal een aantal criteria. Deze criteria kunnen per aanbieder verschillen.

Antwoord op meer veelgestelde vragen: ZakelijkLenen.nl