Categorieën
Artikelen

Autolening afsluiten?

Wil je een tweedehands auto aanschaffen, maar heb je op dit moment niet de financiële middelen om dit zelf te financieren? Dan is een autolening een uitkomst. Een autolening is een lening die speciaal bedoeld is om een auto te kunnen betalen. Je kunt nu al genieten van de auto en betaalt de auto later terug in termijnen (deze termijnen stel je vast met de verstrekker van je lening tijdens het afsluiten van de autolening). Als je een auto gaat aanschaffen en hiervoor een autolening afsluit, is het wel verstandig om de waarde van je auto te weten. Ook is het verstandig om te weten of de auto geen verborgen gebreken heeft, waardoor je uiteindelijk een lening afsluit voor een slechte auto. Hieronder vertellen we je hoe je dit kunt controleren.

Dagwaarde van de auto berekenen

Het berekenen van de dagwaarde van je auto is een slimme manier om te achterhalen hoeveel geld je moet lenen om de tweedehands auto in kwestie te kunnen aanschaffen. Het berekenen van de waarde van je auto kan gewoon online, via een dagwaarde check. Deze check berekent, op basis van gegevens over de tweedehands auto, de waarde van de auto, waardoor jij precies weet hoe hoog de autolening moet zijn.

Een RDW kentekencheck uitvoeren

Naast het berekenen van de waarde van je auto, is het ook nuttig om een RDW kentekencheck uit te voeren. Een RDW kentekencheck is een gratis online tool, waarbij je het kenteken van de auto die je op het oog hebt invoert. Op basis van het kenteken, gaat het RDW onder andere controleren hoe de auto geregistreerd staat, hoeveel eigenaren de auto heeft gehad en wat het bouwjaar van de auto is. Met deze informatie kan je bepalen of de auto het waard is om een autolening af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *