Kredietspotter

Hoeveel kan ik lenen?

Vraag direct een offerte aan bij de twee leningaanbieders rechts zodat u kunt zien hoeveel lening u kunt krijgen. Een offerte is gratis en vrijblijvend!

Hoeveel kan ik lenen?

Een vraag dat bijna iedereen zichzelf stelt is “ Hoeveel kan ik lenen?”. Met andere woorden wilt u dan weten wat de maximale lening is die u kunt krijgen. Het is makkelijk dat u weet hoeveel u kunt lenen zodat u niet bij te dure producten of reizen hoeft te kijken. Dit kunt u immers dan niet betalen met een lening. Als u bijvoorbeeld niet gespaard hebt maar wel een auto wilt kopen dan moet u eerst weten hoeveel u kunt lenen voordat u een auto gaat zoeken.

Hoeveel kan ik missen?
Als u wilt weten hoeveel u kunt lenen dan wordt er in feite naar gekeken hoeveel u kunt missen. U hebt waarschijnlijk al vaste lasten waar u een gedeelte van uw inkomen aan kwijt bent. Met een lening worden de vaste lasten hoger. Als u nu al niets overhoudt hoe moet het dan met een lening? Kunt u iedere maand geld overhouden als u zou willen? Dan is een lening mogelijk. Hebt u nu al moeite om het hoofd boven het water te houden? Dan kunt u gerust vanuit gaan dat een lening op dit moment niet geschikt voor u is.

Wat zijn de maandlasten?
De maandlasten van de lening zijn afhankelijk van het rentepercentage en hoeveel geld u leent. U moet iedere maand een gedeelte van de lening aflossen en rente over de lening. Wanneer u een lening hebt waarbij u niet hoeft af te lossen dan hebt u altijd dezelfde maandlasten. De maandlasten kunnen per leningsoort verschillen. Als u een lening hebt met een variabele rente dan kunnen de maandlasten steeds wijzigen met de rente mee.